donderdag, 4. september 2008 - 11:07

Michael Schumacher aan de bal, Liuzzi geblesseerd

Maastricht

Woensdag speelde een team van Formule 1 coureurs en een All Stars team van bekende Nederlanders en Belgen een voetbalwedstrijd om de ING Cup voor Unicef. ING sponsort dit evenement en wil hiermee Unicef onderwijsprojecten ondersteunen door zoveel mogelijk geld voor dit goede doel op te halen.

De wedstrijd om de ING Cup werd geïnitieerd door Nazionale Piloti, een stichting van en door Formule 1 coureurs. Deze stichting heeft tot doel fondsen te werven ter ondersteuning van goede doelen gekozen door de Formule 1 coureurs.

Naast zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher hebben ook onder andere Nico Rosberg, Robert Doornbos en Giancarlo Fisichella toegezegd.

De stichting heeft met andere wedstrijden al ruim 14 miljoen euro bij elkaar gevoetbald. Elke keer wordt het opgehaalde geld gedeeld met een goed doel gekozen door de tegenpartij, in dit geval Unicef.

Het All Stars team stond onder leiding van de kersverse Feyenoord coach Gert-Jan Verbeek. De bekende Belg Jean-Marie Pfaff verdedigde het doel van de All Stars. In dit team speelde o.a. zanger Guus Meeuwis samen met onder andere ex-voetballers Erik Meijer, Wim Jonk, Peter van Vossen en Veronica Dj Colin Banks, Bas Muijs, Burgemeester Gerd Leers van Maastricht.

Schumacher bleek niet alleen goed te zijn in racen, maar ook voetbal ging hem goed af. De Italiaan Liuzzi wist het eindsignaal niet te halen. Tijdens de wedstrijd raakte hij geblesseerd aan zijn been en werd per brancard afgevoerd. De blessure viel achteraf nog mee, waardoor zijn deelname als reserverol voor het team van Force India tijdens de GP van België geen gevaar opliep. De GP is dit weekend al.

De voetbalwedstrijd tussen het team van Formule 1 rijders en bekende Nederlanders en Belgen is geëindigd in een 5-5 gelijk spel.
Provincie:
Tag(s):