woensdag, 27. februari 2008 - 23:48

Minimale inspanning genoeg voor NAC

(Elfvoetbal) Quick Boys heeft in de kwartfinale van de KNVB Beker niet voor een stunt kunnen zorgen tegen NAC. De ploeg uit Breda spande zich niet bovenmatig in en won gemakkelijk met 0-3. Door een vroege goal en een rode kaart was het treffen tussen de koploper van de zaterdaghoofdklasse A en de nummer vijf van de Eredivisie nooit een echte wedstrijd.

Slechts tien minuten mocht Quick Boys dromen van een stunt. De ploeg van trainer John Blok begon fel en Chima Onyeike produceerde namens de amateurs de eerste poging tussen de palen. De spits schoot in de zevende minuut in de handen van Jelle ten Rouwelaar. Na tien minuten was Hendrik van Beelen dichtbij, maar het schot van de oud-prof verdween net naast. In de daaropvolgende aanval was het raak voor de bezoekers. Kurt Elshot zette voor vanaf rechts, Matthew Amoah kwam voor zijn bewaker en kopte de bal langs doelman Peter Kromhout: 0-1.

Daarna leunde NAC weer achteruit en liet het Quick Boys komen, maar echt in de buurt van een treffer kwamen de Katwijkers niet. Onyeike eiste na een half uur wel op een andere manier een hoofdrol voor zich op. Toen de bal al weg was, bleef hij bakkeleien met NAC-verdediger Rob Penders. Onyeike deelde een schopje uit en scheidsrechter Pol van Boekel kon weinig anders doen dan de oud-speler van HFC Haarlem, FC Dordrecht, Excelsior, VVV-Venlo, TOP Oss en Cambuur Leeuwarden weg te sturen. De aanvaller dupeerde daarmee zijn ploeg en de vele Katwijkse toeschouwers die nog geloofden in een stuntje.

Ook na de rode kaart toonde NAC niet heel veel initiatief, maar toch kwam de ploeg van Ernie Brandts op 0-2. Een voorzet van Anthony Lurling werd door Kromhout met de voet weggewerkt, recht in de voeten van Penders, die simpel de 0-2 binnen schoof. Dat was tevens de ruststand.

Ook in de tweede helft wenste NAC zich niet bovenmatig in te spannen, terwijl Quick Boys geen kracht meer had om nog gevaar te stichten. Ronnie Stam en Tim Gilissen waren nog wel dichtbij, maar Kromhout lag in de weg. Zes minuten voor tijd maakte Lurling er alsnog 0-3 van, na voorbereidend werk van Joonas Kolkka en Amoah. Een eretreffer zat er voor het moegestreden Quick Boys niet meer in, maar desondanks liep de ploeg een ereronde langs de ruim 6000 toeschouwers die op het duel waren afgekomen.

Na Heracles Almelo en Roda JC is NAC de derde club die zich plaatst voor de halve finale. Morgen wordt de laatste halve finalist bekend, als Feyenoord en FC Zwolle het in De Kuip tegen elkaar opnemen.
Categorie:
Tag(s):