maandag, 5. mei 2008 - 9:06

NEC naar finale play-offs UEFA Cup

(Elfvoetbal) NEC heeft zich zondag naar de finale gespeeld van de play-offs voor een plaats in de UEFA Cup. De ploeg van trainer Mario Been won in Nijmegen met 2-0 van Roda JC.

NEC had, door de 0-1 zege afgelopen donderdag, al een goede uitgangspositie voordat de wedstrijd begon. Roda had echter iets goed te maken omdat het zich ernstig benadeeld voelde door een onterechte rode kaart voor routinier Ger Senden en door een in Limburgse ogen ontnomen strafschop. Het bleek echter geen rode lap voor de Limburgers.

Roda JC speelde zwak, terwijl het juist moest winnen om nog kans te maken op een derde wedstrijd voor een plaats in de finale van de playoffs.

NEC speelde alleen ook niet goed, waardoor de 1-0 vlak voor rust zelfs nog uit de lucht kwam vallen. Jhon van Beukering was de doelpuntenmaker. "De bal viel precies goed."

Mario Been sprak van een welkome overwinning. "We hadden het onszelf lastig gemaakt door te weinig te scoren in Kerkrade. Toen ons doelpunt viel, was dat wel een opluchting, omdat daarmee de winst dichterbij was. Op dat moment was het eigenlijk gespeeld."

In de tweede helft was goed voetbal ook nog niet te zien. Bijna zonder kansen sleepte het duel zich voort. Dominique Kivuvu maakte voor NEC nog een doelpunt, maar dat was slechts voor de statistiek.

Trainer Raymond Atteveld was niet tevreden met het resultaat. "We speelden er vol voor, maar maakten de kansen die we kregen niet af. Dat kwam door Babos, maar ook door een gebrek aan geloof of vernuft bij onze spitsen. Als je twee wedstrijden niet scoort, ben je terecht de verliezer."

Mario Been gaat onbevangen door naar de volgende ronde van de play-offs. "We zitten in een goede serie en gaan gewoon kijken wat het volgende week wordt." Dan speelt NEC tegen Groningen een best of three voor een plaats in de UEFA Cup.
Categorie:
Tag(s):