woensdag, 4. juni 2008 - 8:13

Oisterwijk Sculptuur 2008, een lustrum voor het oog

Oisterwijk

Aanstaande vrijdag gaat de vijfde editie van het succesvolle Oisterwijk Sculptuur van start. Gedurende 17 dagen en nachten kan het publiek genieten van ruim 130 kunstwerken en sculpturen van glas, steen en brons. De ontwerpen zijn van de hand van vermaarde kunstenaars uit binnen- en buitenland en staan fraai opgesteld aan de Oisterwijkse Lind. Dit jaar bevinden zich onder de topstukken sculpturen van de Zweed Kjell Engman, de Koreaan Park Eun Sun en het kunstenaarsduo Philip Baldwin & Monica Guggisberg. De Nederlandse architecten Ralf Advokaat en Han de Kluijver tekenen dit lustrumjaar voor het ontwerp van het uitgebreide expositieterrein.

Oisterwijk Sculptuur heeft de afgelopen 4 jaar een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Vooral de bijdragen van de Amerikaanse glaskunstenaars Dale Chihuly en van de Italiaanse Rabarama waren de afgelopen 5 jaar legendarisch te noemen.

Dit jaar zal veel aandacht uitgaan naar de brons sculpturen van Roberto Santo, die vaak monumentaal van afmeting zijn. De absolute publiekstrekker dit jaar zal overigens een mobiele glasblazerij zijn, waar bezoekers met eigen ogen kunnen zien hoe glaskunst tot stand komt. Meester-glasblazer Richard Price en zijn team tonen aan het publiek dagelijks en meerdere keren per dag de geheimen van het glasblazen. Met roodgloeiende ovens en temperaturen oplopend tot zo'n 1.200 graden Celsius, een vurig spektakel.

Oisterwijk Sculptuur is met jaarlijks ruim 200.000 bezoekers, opgeklommen tot een eervolle 65e plaats in best bezochte evenementen in Nederland.
Provincie:
Tag(s):