zondag, 12. oktober 2008 - 21:39

Opa en oma 'tuigen' overvaller af

Delft

Een bejaard echtpaar (81 en 77) twijfelde vrijdagmorgen 10 oktober om 09.00 uur geen seconde toen een 36-jarige man de 81-jarige bewoner probeerde te overvallen.

De man liep buiten op de Geerweg om de vuilniszak weg te brengen toen hij werd aangesproken door onbekende man. Deze vroeg hem of hij een briefje van 50 euro kon wisselen. Toen de man aangaf ook wel genoegen te nemen met de twee keer twintig euro die Cor in zijn portemonnee had, rook hij onraad.

Op weg terug naar binnen, werd de oude man van achteren door de vreemdeling bij zijn nek gepakt. De bejaarde man, reageerde instinctief en wist de overvaller een nekklem aan te leggen. Toen zijn echtgenote, bij de voordeur kwam en de worsteling aanschouwde, pakte zij haar in de haast verloren pantoffel en gaf de vreemdeling nog een paar tikken om de oren. Al snel kwam een voorbijganger op de fiets het echtpaar te hulp, werkte de verdachte naar de grond en ging er boven op zitten.

Een man die op een dak in de buurt aan het werk was, kwam ook te hulp en bond de benen van de verdachte vast met een spanband. Politieagenten die snel op het tumult afkwamen, namen de verdachte over en brachten hem naar het bureau. Om het dappere echtpaar te bedanken en vooral ook te roemen om hun heldhaftige optreden kregen zij vrijdagmiddag uit handen van Bureauchef Marlé van Tol een bloemetje uitgereikt. De 36-jarige overvaller zit nog vast.
Provincie:
Tag(s):