dinsdag, 3. juni 2008 - 13:44

Politie houdt 17 bendeleden aan

Hoorn

De politie in Hoorn heeft 17 verdachten aangehouden en verhoord die worden verdacht van het plegen van overvallen, woninginbraken en een poging tot een overval. Het onderzoek waarvoor eerder dit jaar al vier mannen waren aangehouden is met deze aanhoudingen bijna afgerond.

Het gaat om vijftien mannen in de leeftijd van 13 tot en met 36 jaar en twee vrouwen van 37 en 46 jaar oud. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

28 misdrijven bekend
De verdachten hebben 28 zaken bekend. De zaken variëren van overvallen en pogingen tot overvallen, carjacking en pogingen daartoe, woning- en bedrijfsinbraken tot oplichting en bedreiging. De groep pleegde de misdrijven over het algemeen 's nachts. Dit gebeurde in wisselende samenstelling.

Sneeuwbal-effect
De zaak kwam aan het rollen met de aanhouding van vier verdachten naar aanleiding van een poging tot een overval op een coffeeshop eind januari. Via deze zaak kwam de politie de andere verdachten ook op het spoor.

Vijf verdachten zitten nog in hechtenis. De overige verdachten zijn in afwachting van hun rechtszaak bij Justitie in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):