vrijdag, 5. september 2008 - 11:20

Politie lost waarschuwings-schot bij aanhouding

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft drie mannen aangehouden nadat ze iemand hadden bedreigd. Bij de arrestatie is een waarschuwingsschot gegeven.

Donderdagavond rond acht uur zag een politiemedewerker in vrije tijd op straat dat enkele mensen ruzie met elkaar hadden, één van hen had een vuurwapen in zijn handen. Dit was op de Dahliastraat in Rotterdam.

De agent waarschuwde daarop de collega's. De politiemensen stelden direct een onderzoek in de omgeving in en zagen daar rond half negen de auto rijden waarin de drie verdachten waren weggereden. Met een BTGV, een benaderingstechniek voor gevaarlijke verdachten, is de auto op de Johannes Brandstraat tot stilstand gedwongen.

Een van de verdachten volgde de instructies van de agenten niet op. Hierop loste de politie een waarschuwingsschot. Het drietal is hierop aangehouden. De mannen, Rotterdammers in de leeftijd van 19, 21 en 22, zijn overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Bij één van de mannen is in zijn woning een vuurwapen aangetroffen en hoeveelheden cocaïne en heroïne. Deze goederen zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de toedracht.
Provincie:
Tag(s):