maandag, 1. december 2008 - 13:57

Pyromaan 't Zandt krijgt 2 jaar cel

Groningen

De rechter heeft maandag 1 december in Groningen 24 maanden celstraf, waarvan 9 maanden voorwaardelijk, opgelegd aan Johnny B, de vermeende pyromaan van 't Zandt. De rechtbank acht B. schuldig aan het stichten van één brand, en aan twee pogingen daartoe. Voor de overige vijf branden is onvoldoende bewijs naar voren gebracht om B. als dader daarmee in verband te brengen.

Het feit dat B. ook verantwoordelijk wordt gehouden voor de anonieme dreig- en poederbrieven die halverwege van dit jaar naar inwoners van t Zandt, een lokale nieuwszender en politie werden gestuurd, rechtvaardigt volgens de rechtbank de opgelegde celstraf van 2 jaar.

B. heeft altijd ontkend iets met de brandstichtingen te maken te hebben. Het Groningse dorp ’t Zandt werd sinds augustus 2007 geteisterd door 19 branden in leegstaande huizen en schuren.

De pyromaan zorgde ervoor dat er onder de bevolking van het dorp een gevoel van waakzaamheid, woede en angst heerste. De regiopolitie Groningen heeft alles uit de kast gehaald om de branden een halt toe te roepen. Dit resulteerde uiteindelijk in de aanhouding van de 20-jarige Johnny B. uit ’t Zandt.

Lees ook dossier 't Zandt
Provincie:
Tag(s):