vrijdag, 22. augustus 2008 - 16:31

Raikkonen verdrijft Alonso van de eerste plek in Valencia

In de slotseconden van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Europa heeft Ferrari-rijder Kimi Raikkonen zich op de eerste plaats genesteld. De Fin verdreef op het laatste moment thuisrijder Fernando Alonso van de koppositie. Het verschil tussen de twee was minimaal, slechts twee honderdsten scheidde het duo.

Achter de bovenste twee staat verrassend genoeg Honda-rijder Jenson Button op de derde plek. De Engelsman was minder dan zeven honderdsten langzamer dan Raikkonen. Massa bezet de vierde plek en blijft het McLaren-duo voor. Het hele veld zat ontzettend dicht bij elkaar. Tussen de snelste man en de hekkensluiter zat slechts 1,9 seconde.

De tweede sessie begon met een incident. Tijdens de eerste installatierondes liep een man bij bocht 10 richting het circuit. Drie agenten hielden hem tegen en duwden hem weer achter de hekken, maar het roept wel vraagtekens op over de beveiliging van het circuit.

Het is niet de dag van Red Bull Racing geworden. Had de Oostenrijkse renstal na de eerste sessie al de twee onderste posities in handen, ook de tweede training verliep moeizaam. Mark Webber en David Coulthard reden in het eerste half uur zelfs geen enkele ronde. In de slotfase werkte het tweetal zich op richting de middenmoot, maar het ging niet vanzelfsprekend.
Categorie:
Tag(s):