maandag, 27. oktober 2008 - 14:50

Van Hanegem wilde zijn ontslag indienen

(Elfvoetbal) Willem van Hanegem heeft afgelopen week op het punt gestaan om zijn ontslag in te dienen bij FC Utrecht. De hoofdtrainer was van plan om de handdoek in de ring te gooien, tot hij overtuigd werd door een aantal spelers en andere mensen bij de club om toch maar te blijven. Vervolgens verlengde Van Hanegem zijn contract en werden vier van zijn assistenten ontslagen.

"Ik was bij wijze van spreken de ontslagbrief al aan het schrijven. Maar toen kwam de aanvoerder bij me langs, daarna de keeper, mensen van de leiding, van de jeugdafdeling. Ze lieten me stuk voor stuk voelen dat ik de club nu niet alleen moest laten," schrijft De Kromme in zijn column in het AD.

De hoofdtrainer van de kwakkelende club bleef dus, maar zijn assistenten John van Loen en David Nascimento, keeperstrainer Maarten Arts en conditietrainer Rob Druppers moesten wel vertrekken. De nieuwe rechterhand van Van Hanegem is Ton du Chatinier.

De officiële uitleg voor de grote schoonmaak is een gebrek aan chemie in de technische staf, maar vooral Van Loen weerspreekt die bewering. Van Hanegem lijkt met de beslissing in zijn maag te zitten en ontbrak dit weekend in de dug-out door een griepvirus, maar ook de stress van de laatste dagen. In zijn column schrijft hij er het volgende over. "Op David Nascimento na had ik met mijn collega's een goeie relatie, ik hoop dat dat blijft. Ze zullen het mij niet kwalijk nemen dat ik heb gekozen voor FC Utrecht."
Categorie:
Tag(s):