zaterdag, 21. juni 2008 - 10:26

Veilig oversteken op N348

Lemelerveld

De verkenning om de veiligheid van de N348 tussen Raalte en Ommen te verbeteren is afgerond. Er zijn nu drie varianten voor de aansluiting Lemelerveld en op het hele traject komen maatregelen om veilig te kunnen oversteken.

Om de aansluiting van Lemelerveld op de provinciale weg N348 te verbeteren, komen drie varianten in aanmerking:
1. middenvariant: huidige aansluiting veiliger maken;
2. noord-middenvariant: huidige aansluiting veiliger maken en een nieuwe noordelijke aansluiting;
3. noord-zuidvariant: nieuwe aansluitingen aan noord- en zuidzijde (zuidzijde alleen aansluiten op bedrijventerrein); de huidige aansluiting verdwijnt.

Verder wordt voorgesteld het aantal aansluitingen en oversteken op de N348 over het hele traject tussen Raalte en Ommen terug te brengen van 17 naar 9. Dat zijn 5 aansluitingen en 4 tunnels of viaducten.
Dit zijn de belangrijkste conclusies uit het rapport ‘Veiligheid voorop’. Een verkenning naar verbetering van de verkeersveiligheid op de N348 tussen Raalte en Ommen.

De verkenning is een denkrichting voor de middellange en lange termijn. Gedeputeerde Job Klaasen van de provincie Overijssel heeft gisterenavond in aanwezigheid van de gemeenten Raalte, Dalfsen en Ommen de verkenning aan de bevolking gepresenteerd tijdens een informatieavond in Lemelerveld.
Provincie:
Tag(s):