vrijdag, 16. mei 2008 - 13:37

Verdachte dood slachtoffer na vechtpartij Vinkenslag alsnog vervolgd

Maastricht

Uit nader onderzoek in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) Maastricht door het Nederlands Forensisch Instituut is gebleken dat de dood, van de in 2007 48-jarige Wim Franssen na een vechtpartij op woonwagencentrum Vinkenslag, verklaard kan worden uit de slagen die aan het slachtoffer werden toegediend. Dit heeft het OM vrijdag 16 mei bekendgemaakt.

Ook al was het slachtoffer destijds in een slechte fysieke conditie, de gevolgen van de vechtpartij zijn in zijn situatie dodelijk gebleken. De verdachte zal worden vervolgd voor mishandeling de dood ten gevolge hebbende. De nabestaanden van het slachtoffer zijn hierover geïnformeerd.

Vechtpartij in 2007
Op 1 juli 2007 vond een vechtpartij plaats op woonwagencentrum Vinkenslag. Na deze vechtpartij is de 48-jarige Wim Franssen overleden. Twee mannen zijn naar aanleiding hiervan destijds aangehouden, een 44-jarige man uit Maastricht en zijn 22-jarige zoon. De laatste werd in vrijheid gesteld omdat uit nader onderzoek bleek dat hij geen betrokkenheid had bij de dood van de heer Franssen.

Voorlopig sectierapport:Natuurlijke dood
Omdat uit het voorlopig sectierapport destijds bleek dat er geen sprake was van dusdanig letsel dat de dood van de heer Franssen daaruit kon worden verklaard, heeft de rechter-commissaris de vordering tot in bewaringstelling van de 44-jarige verdachte afgewezen. Destijds werd namelijk geconcludeerd dat de doodsoorzaak niet duidelijk was en rekening gehouden moest worden met een natuurlijke dood.
Provincie:
Tag(s):