dinsdag, 12. februari 2008 - 9:54

Verdachte van schietpartijen in Harkema en Kootstertille naar Nederland overgebracht

Leeuwarden

De 43-jarige man uit Harkema die ervan wordt verdacht dat hij op zaterdag 2 februari 2008 een 36-jarige vrouw uit Kootstertille heeft doodgeschoten en een 43-jarige man en een 37-jarige vrouw uit Harkema heeft neergeschoten, wordt in de loop van 12 februari, door de Duitse politie overgedragen aan leden van de Friese recherche.
De verdachte wordt dan vervolgens aangehouden, in verzekering gesteld en door de politie verhoord.

De man was direct na de schietpartijen in zijn auto op de vlucht geslagen, maar kon dankzij snel handelen van politie en OM en een goede samenwerking met de Duitse politie, enkele uren later in Duitsland worden aangehouden en vastgezet.

De man wordt naar alle waarschijnlijkheid donderdagmiddag
(14 februari) geleid voor de rechter-commissaris in de rechtbank Leeuwarden. De officier van justitie vordert bij die gelegenheid de bewaring (voorarrest voor de periode van 14 dagen) van verdachte. Het OM kan nog geen mededelingen doen over eventuele verklaringen van de man.

De 43-jarige man uit Harkema verblijft nog steeds in het UMCG te Groningen. Zijn toestand is naar omstandigheden redelijk. Het vrouwelijke slachtoffer zal vandaag of morgen uit het MCL Leeuwarden worden ontslagen.
Provincie:
Tag(s):