vrijdag, 4. januari 2008 - 10:05

Vrachtwagen kantelt op snelweg A1

Borne

Op de A1 bij knooppunt Azelo is op donderdag 3 januari ter hoogte van afrit Borne West in de richting van Deventer een vrachtwagen gekanteld. Bij de aanrijding, waarbij twee personenauto’s en een vrachtwagen betrokken waren, vielen geen gewonden. Wel werd het verkeer tot laat in de middag omgeleid. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Op donderdag 3 januari kreeg de politie omstreeks 11.00 uur melding van een aanrijding op de A1 bij knooppunt Azelo in Borne. Ter hoogte van afrit Borne West reed een 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit Almelo over de A1 richting Deventer komende vanuit Hengelo.

Voor de 49-jarige vrachtwagenchauffeur voegde een 20-jarige automobilist uit Amersfoort in. Bij het invoegen raakte de auto van de 20-jarige de auto van een 26-jarige automobilist uit Hengelo, die op dat moment de vrachtwagen inhaalde over de linkerrijstrook.

Hierdoor ontstond een aanrijding tussen de drie voertuigen waarbij de auto van de 26-jarige deels onder de vrachtwagen terecht kwam. De vrachtwagen kantelde hierdoor en blokkeerde geruime tijd een deel van de snelweg. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de precieze toedracht van de aanrijding. De weg werd rond 7.00 uur weer vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):