vrijdag, 13. juni 2008 - 21:11

Vrouw na wilde achtervolging aangehouden

Hoogeveen

Na een wilde achtervolging over de A37 en door een deel van Hoogeveen hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 37 jarige vrouw uit die plaats aan die eerder in de nacht in Emmen had getankt zonder te betalen. De vrouw maakte meerdere ernstige verkeersovertredingen en had geen rijbewijs.

De vrouw vluchtte haar woning binnen en verborg zich onder haar bed. De politie forceerde echter de voordeur en hield de vrouw aan. Ze is voor nader onderzoek ingesloten en de auto is in beslag genomen.

De achtervolging begon op de Hondsrugweg in Emmen, daar tankte de vrouw voor € 40,- en ging er zonder te betalen als een haas vandoor. Een taxichauffeur zette de achtervolging in die leidde naar de A37 richting Hoogeveen. Hij informeerde de politie die op de A37 achter de vluchtende auto kwam te rijden. Dit ging met zeer hoge snelheid.

Een stopteken negeerde de vrouw en bij Hoogeven reed ze met hoge snelheid de bebouwde kom in. Daar ging de rit met snelheden van boven de 100 km verder over de Mr. Cramerweg en de Buizerdlaan. Rode verkeerslichten negeerde ze en de rit ging deels door de berm. In de Rozenstraat eindigde de rit en vluchtte de vrouw een woning binnen waar ze uiteindelijk werd aangehouden.
Provincie:
Tag(s):