maandag, 27. oktober 2008 - 23:14

Vrouw omgekomen bij grote brand in woningen in de Kwakel

De Kwakel

Aan de Drechtwijk in de Kwakel in de gemeente Uithoorn is maandagavond een vrouw om het leven gekomen bij een grote brand. Negen appartementen en een hoofdwoning gingen in vlammen op.

De brand brak uit om 22.50 uur. De brandweer van Uithoorn werd bij de brandbestrijding bijgestaan door korpsen uit Aalsmeer, Amstelveen en Hoofddorp. Om 03.30 uur vanochtend gaf de brandweer het sein ‘brand meester’.

Op dit moment (9.00 uur) is de brandweer nog bezig met nablussen. Het slachtoffer wordt vandaag geborgen, aldus een woordvoerster van de brandweer.

Zo'n 15 bewoners van de 10 appartementen zijn opgevangen door de gemeente Uithoorn.

De schade is groot, een aantal woningen zijn compleet uitgebrand. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De brand trok veel kijkers in het kleine dorp.

Bijeenkomst gedupeerden
Voor de gedupeerden van de brand zal de gemeente Uithoorn dinsdagmiddag een bijeenkomst houden in de raadszaal van het gemeentehuis te Uithoorn. De gemeente zal met diverse instanties kijken hoe aan hen bijstand kan worden verleend. Eerste prioriteiten zijn onder meer woonruimte, verzekeringen en humanitaire bijstand.

Kijk voor een compleet foto-verslag op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):