zondag, 14. juni 2009 - 13:07

74 arrestaties bij Defqon-1

Almere

Gedurende het volledig uitverkochte Dancefeest Defqon op het Almeerder strand werden 74 bezoekers gearresteerd. De meeste feestgangers werden aangehouden voor het gebruik of het voorhanden hebben van drugs.

Zeven mannen werden aangehouden omdat ze illegaal binnenkwamen, vernielingen pleegden en op de vuist gingen met de beveiliging. Zij zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De organisatie en de politie zijn tevreden over het verloop van het grote muziek- en dans evenement. De sfeer werd omschreven als goed en gezellig.

Met circa 40.000 bezoekers hield de politie toezicht op het evenemententerrein. Agenten in uniform en in burger hielden 15 mensen aan voor het voorhanden hebben van flinke hoeveelheden harddrugs zoals speed, XTC, GHB en cocaïne. De beveiling hield op het feestterrein tientallen bezoekers aan voor het gebruik van verdovende middelen. Alle aangehouden feestgangers werden overgedragen aan de politie waarna proces-verbaal werd opgemaakt.

Door de aanwezigheid van het Openbaar Ministerie bij het evenement werd aan nagenoeg alle betrapte verdachten direct hun voorgestelde transactie of dagvaarding uitgereikt. De leeftijd van de arrestanten varieerden van 18 tot 46 jaar.

Rond 16.00 uur drong een groep van zeven mannen het omheinde terrein op. Zij vernielden een hek, beroofden enkele feeststandjes en toen ze door de beveiliging werden aangehouden kwam het tot een vechtpartij. De zeven verdachten zitten nog vast.
Provincie:
Tag(s):