donderdag, 11. juni 2009 - 15:59

Aanpak parkeerproblematiek stations Buitenpost

Buitenpost

Maandag 15 juni starten NS Poort en Oranjewoud Realisatie met de aanleg van 60 parkeerplaatsen aan de noordzijde van de spoorbaan in Buitenpost. Begin september worden de nieuwe parkeerplaatsen in gebruik genomen. De aanleg van het parkeerterrein is onderdeel van de opwaardering van het stationsgebied in Buitenpost.

Met de extra parkeerplaatsen wordt de parkeerproblematiek opgelost in de woonstraten rondom het stationsgebied; de Stationsstraat, Julianalaan en Herbrandrastraat. Tevens versterkt de gemeente de positie van Buitenpost als forenzendorp en knooppunt voor het openbaar vervoer.

De gemeenteraad heeft in april van dit jaar ingestemd met de aanleg van 60 parkeerplaatsen. Er is al langer sprake van parkeerproblematiek in het stationsgebied van Buitenpost. In 2004 werden 78 extra parkeerplaatsen in het stationsgebied gerealiseerd, op grond van de toen bekende parkeercijfers leek deze uitbreiding voldoende. Al snel bleek dat opnieuw sprake was van gebrek aan parkeercapaciteit. Mogelijke oorzaak van de reizigersgroei is de verkorting van de ritduur door de inzet van nieuw treinmaterieel in 2007.
Provincie:
Tag(s):