donderdag, 30. april 2009 - 19:52

Activiteiten Koninginnedag afgeblazen

Groningen

De officiële festiviteiten in de stad Groningen op Koninginnedag zijn naar aanleiding van de gebeurtenissen in Apeldoorn afgelast. Omdat de indicatie bestaat dat het gaat om een bewuste actie, heeft de gemeente besloten voor het stopzetten van de feestelijkheden in de stad.

De loco-burgemeester Jannie Visscher heeft overleg gehad met het bestuur van de Algemene Oranjevereniging Oranje Nassau en de politie over het stopzetten van de activiteiten. In dit overleg is besloten dat de geplande pauze in de programmering om 18.00 uur wordt gebruikt om de activiteiten te stoppen. De avond activiteiten die om 20.00 uur zouden beginnen gaan dus niet meer door. Alle activiteiten op podia, zoals muziekoptreden gaan niet door. Ook is het niet toegestaan buitentap installaties te gebruiken. Dit betekent dat vanaf 20.00 uur alle buitenactiviteiten zijn gestopt.

Het gemeentebestuur en het de Algemene Oranjevereniging Oranje Nassau betuigen hun diepste medeleven aan de slachtoffers en nabestaanden van de ramp in Apeldoorn. Zij spreken de verwachting uit dat het publiek begrip toont voor de beslissing om de festiviteiten te stoppen. Onder deze omstandigheden door te feesten is ongepast naar de slachtoffers en nabestaanden. Er wordt een oproep gedaan aan het publiek om vanavond niet naar de binnenstad te gaan. Verder is het verzoek aan het publiek dat al in de binnenstad is om rustig naar huis te gaan.
Provincie:
Tag(s):