woensdag, 13. mei 2009 - 13:50

Advocaat zegt Ajax en AZ af

(Elfvoetbal) Dick Advocaat heeft Ajax en AZ afgezegd. De trainer van Zenit St. Petersburg zag het niet zitten om bij een Nederlandse club aan de slag te gaan.

"Toen ik uit Rusland vertrok heb ik Dick al gezegd dat hij ook moest gaan", aldus zijn oud-assistent Cor Pot. "De prijzen die we met Zenit hebben gepakt, zullen ze nooit weer winnen. Afgelopend weekend zei hij tegen me dat ik daarin misschien toch wel gelijk heb. Hij wil dichter bij huis werken om meer tijd met zijn familie en vrienden door te kunnen brengen. Bovendien wil hij het iets rustiger aan doen. Elke dag op het veld staan, vergt veel van een trainer."

De huidige verbintenis van Advocaat bij Zenit loopt in november af, maar hij kan voor twee seizoenen bijtekenen. Vanuit Belgische komt het nieuws dat hij rond zou zijn als bondscoach van de Rode Duivels. "Een andere grote wens van Dick is een club uit de Premier League trainen. Nee, in Nederland gaat hij sowieso nooit meer aan de slag. Hij heeft zelfs aanbiedingen van Ajax en AZ afgeslagen", aldus Pot in Sp!ts.
Categorie:
Tag(s):