dinsdag, 6. oktober 2009 - 17:44

Agenten niet vervolgd voor hun rol bij ‘Pernis’

Rotterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam stelt geen vervolging in tegen vier politieambtenaren van het korps Rotterdam-Rijnmond voor hun optreden rondom de gewelddadige dood van een 28 jarige man in Pernis.

In de nacht van 15 op 16 juni 2007 kwam de 28-jarige man door geweld om het leven aan de Pastoriedijk in Pernis. De rol van de politie werd na een publicatie in De Telegraaf ter discussie gesteld, waarop de rijksrecherche werd ingeschakeld om een onderzoek te verrichten.

Het OM vond in februari 2008 na bestudering van het rijksrechercheonderzoek nader onderzoek nodig naar de vraag of de politieambtenaren mogelijk schuldig waren aan dood door schuld, dan wel het in hulpeloze toestand laten van een ander of het nalaten hulp te verlenen aan iemand die in ogenblikkelijk levensgevaar verkeert.

Na dit onderzoek is het OM tot de conclusie gekomen dat er geen grond is voor strafrechtelijke vervolging. Volgens het OM is er geen causaal verband tussen het optreden van de politie en de dood van het slachtoffer.
Provincie:
Tag(s):