donderdag, 26. maart 2009 - 9:22

Apeldoorn biedt jonge automobilisten gratis workshop

Apeldoorn

Jonge automobilisten zijn volgens de gemeente nog te vaak betrokken bij verkeersongevallen. Daarom biedt gemeente Apeldoorn samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland jonge autobestuurders een gratis workshop aan.

De workshop beslaat een hele dag en moet de automobilisten meer vertrouwen geven in het verkeer door een beter inzicht in het eigen rijgedrag.

Op deze praktische dag wordt de rijstijl van de deelnemers geanalyseerd en krijgen ze tips en technieken mee van verkeerskundigen. Daarnaast maken ze een noodstop bij 30 en 50 km per uur op een slipbaan, zodat ze zelf ondervinden hoe verraderlijk een onverwachte autoslip is. Laatste onderdeel van deze dag is een discussie over de werking van alcohol en drugs in het verkeer.

De workshop vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april 2009 in de gemeente Voorst.

Jongeren die in de periode 2006 tot en met 2008 hun rijbewijs hebben behaald komen in aanmerking voor deze praktijkdag. Zij kunnen zich aanmelden via de website www.jongeautorijders.nl. Er is ruimte voor 40 personen.

Volgens het SWOV, het nationale wetenschappelijke instituut voor verkeersveiligheids-onderzoek, hebben jonge, beginnende automobilisten (18-24 jaar) een ruim viermaal zo groot ongevalrisico als ervaren automobilisten.
Provincie:
Tag(s):