dinsdag, 14. juli 2009 - 11:04

Autobrand breidt zich uit naar twee woningen

Haren

Een autobrand aan de Boerhaavehof in Haren heeft er dinsdagmorgen omstreeks 04.00 uur voor gezorgd dat ook twee garages vlam hadden gevat. Bij aankomst van de brandweer schaalde deze de brand op naar middelbrand.

Omdat de kap van de garage rechtstreeks doorloopt in het dak van de woning breidde de brand zich vervolgens snel uit naar deze en ook de naastgelegen woning. Vanwege deze constructie was het lange tijd niet helemaal duidelijk hoe de brand zich ontwikkelde. De brandweer heeft daarom met behulp van de hoogwerker enkele gaten in het dak gemaakt, zodat ook vanaf de bovenkant de brand bestreden kon worden.

De in totaal 10 bewoners van beide achtergelegen woningen hadden zichzelf inmiddels in veiligheid kunnen brengenEven na 7 uur was voldoende duidelijk dat de brand zich niet meer kon uitbreiden, waarna het sein 'brand meester' werd gegeven. Er moest daarna nog wel enige tijd worden nageblust. De schade aan de beide woningen is aanzienlijk en ook een naastgelegen woning heeft rookschade.

Bij de bestrijding van het incident waren naast de drie voertuigen van de brandweer Haren ook de hoogwerker van het korps Hoogezand en de ademluchtcontainer uit Groningen betrokken. De technische recherche van de Regiopolitie Groningen zal later op de dag proberen te achterhalen waar en op welke manier de brand is ontstaan.
Provincie:
Tag(s):