zaterdag, 13. juni 2009 - 17:09

Auto's en brommers aan controle onderworpen op Leunseweg

Venray

Bij een gezamenlijke verkeerscontrole donderdag op de Leunseweg in Venray hebben politie en RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) 16 verschillende overtredingen geconstateerd, waarvan proces-verbaal werd opgemaakt. Bij de controle werden 20 bromfietsers staande gehouden en aan een volledige controle onderworpen. Ook 15 auto's werden aan een controle onderworpen.

De politie controleert al vanaf 2007 meerdere malen per jaar de technische staat van bromfietsen en auto's en het gedrag van de berijders. Voortkomend uit klachten van bewoners over overlast van jeugd en het weggedrag van met name bromfietsers. Inmiddels zijn de bromfietsers van destijds ouder en rijden nu in auto's. Ook nu blijven ze onder de aandacht van de politie.

De politie zette bij deze controle de rollentestbank in, die het motorvermogen van een bromfiets controleert. De Rijksdienst voor het Wegverkeer controleerde het profiel van banden, de lichtdoorlaatbaarheid van getinte ramen van auto's en het geluid van de uitlaat van de voertuigen.

Bij de controle werd één auto in beslag genomen, omdat de technische staat ervan zo slecht was, dat deze niet meer veilig beoordeeld werd. Buiten de in beslag genomen auto, heeft de politie ook nog vier kentekenbewijzen ingevorderd, voor geconstateerde technische gebreken aan de voertuigen.

Daarnaast werden er nog diverse bekeuringen uitgeschreven voor andere overtredingen.
Provincie:
Tag(s):