donderdag, 11. juni 2009 - 13:34

BAM bouwt nieuw ziekenhuis in Zwolle

Zwolle

Isala Klinieken heeft het door BAM Utiliteitsbouw geleide consortium opdracht verleend voor de bouw van een nieuw ziekenhuis in Zwolle. De realisatieovereenkomst is onlangs door Marjanne Sint, voorzitter van de Raad van Bestuur van Isala Klinieken, en Henk Bol, directeur van BAM Utiliteitsbouw, getekend. Met bouw van het nieuwe ziekenhuis is een bouwsom gemoeid van circa € 210 miljoen (exclusief BTW).

Het consortium bestaat uit BAM Utiliteitsbouw en vier installatietechnische specialisten, te weten BAM Techniek, Unica Installatietechniek B.V., Kropman Installatietechniek en Croon Elektrotechniek B.V. Het betreft een zogenoemde 'engineering & build'-overeenkomst, waarbij het consortium verantwoordelijkheden heeft voor de bouwkundige en constructieve uitwerking van het ontwerp en voor de bouw.

De nieuwe Isala Klinieken vormen met een vloeroppervlak van ongeveer 108.000 m2 een van de grootste niet-academische ziekenhuizen van Nederland. Het complex omvat onder meer ruimten voor kantoren, onderzoek- en behandelfuncties, verpleegafdelingen en laboratoria, verdeeld over vier gebouwen.

De nieuwbouw wordt opgetrokken in een organische bouwstijl, waarbij de menselijke maat het uitgangspunt vormt. Door toepassing van zachte kleuren, natuurlijke materialen en veel groen willen de Isala Klinieken het welbevinden van patiënten, bezoekers en medewerkers bevorderen. De Isala Klinieken zijn ontworpen door AMI (Architecten Maatschap Isala) gevormd door Alberts, Van Huut & partners BV, architectenbureau Alberts en Van Huut BV en a/d Amstel architecten.

BAM Utiliteitsbouw gaat in september 2009 van start met de bouw. Naar verwachting zal het consortium de nieuwe Isala Klinieken in 2013 opleveren. Tijdens het hoogtepunt van de bouw zullen ruim 700 medewerkers bij de uitvoering zijn betrokken.
Provincie:
Tag(s):