zondag, 5. juli 2009 - 13:03

Belgische kreeftenstropers gesnapt in Zeeland

Wilhelminadorp

Het Visstroperijteam Zuid-Nederland heeft zaterdagochtend 4 juli op heterdaad drie mannen met de Belgische nationaliteit betrapt die kreeften stroopten uit de Oosterschelde, ter hoogte van Wilhelminadorp. Dit heeft de Algemene Inspectiedienst (AID) zondag laten weten.

Twee verdachten beschikten over een duikuitrusting, de derde verdachte stond op de uitkijk. Het stroperijteam trof in de auto een verzamelnet aan met daarin 27 gestroopte kreeft.

De duikuitrustingen en het net zijn in beslag genomen, de nog levende kreeften zijn teruggezet. Tegen de drie mannen is proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de visserijwetgeving.

Vanwege de omvang van de visstroperij in de wateren van Zuid-Nederland is het Visstroperijteam al enige jaren actief. Het team is samengesteld uit medewerkers van de AID, het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), Regionaal Milieu Team (RMT) en provincie Zeeland.

Met deze structurele en forse aanpak van de visstroperij in Zuid-Nederland wordt geprobeerd de stroperij flink terug te dringen en te ontmoedigen. Illegaal vistuig wordt altijd in beslag genomen. De illegale activiteiten van de visstropers veroorzaken veel schade aan visbestand, natuur en milieu in de wateren van Zuid-Nederland.
Provincie:
Tag(s):