dinsdag, 20. januari 2009 - 21:51

Berichtgeving distantiering Zeeuws-Vlaamse vlag onjuist

Sluis

De berichtgeving op de website van de PZC van maandag 19 januari 2009 en in de PZC en BN/de Stem van vandaag, dinsdag 20 januari 2009, over het feit dat de burgemeesters Sala en Lonink zich nu distantiëren van de Zeeuws-Vlaamse vlag, is volstrekt onjuist. De drie Zeeuws-Vlaamse burgemeesters ondersteunen dit initiatief nog steeds van harte.

Bij vaststelling van de vlag in december 2008 hebben de burgemeesters de wens uitgesproken dat de vlag voor de inwoners van Zeeuws-Vlaanderen een symbool zal zijn van goede onderlinge betrekkingen en dat zij uitdrukking zal geven aan de trots op deze prachtige streek in één van de mooiste provincies van Nederland. Deze wens blijft onverkort van kracht.

De verdere vormgeving van uwnieuwetoekomst tot een task force, waarin de drie gemeenten samen met het bedrijfsleven economische en promotionele activiteiten initiëren en uitvoeren, wijzigt niets aan dit standpunt. Naast de activiteiten die dit regionaal samenwerkingsverband zelf initieert, steunt en stimuleert zij initiatieven van particulieren (inwoners of ondernemers) die hieraan op kleine of grotere schaal eveneens een bijdrage leveren.

Het initiatief van de vlag is genomen door drie Zeeuws-Vlamingen die trots zijn op de streek en op deze manier willen bijdragen aan de promotie van Zeeuws-Vlaanderen. De burgemeesters vinden dat dit aansluit bij de promotionele doelstellingen van uwnieuwetoekomst. Zij hebben de initiatiefnemers daarom uitgenodigd de vlag te onthullen tijdens de nieuwjaarsrecepties van de gemeenten Hulst, Terneuzen en Sluis op maandag 5 januari 2009.
Provincie:
Tag(s):