donderdag, 7. mei 2009 - 13:07

Bewapende bromfietser gewond na aanrijding

Abcoude

Woensdag rond 09.50 uur krijgt de politie een overvalmelding op de Gein Zuid. Meerdere politie-eenheden gingen met zwaailicht en sirene ter plaatse. Daar bleek dat het dochtertje des huizes per ongeluk het overvalalarm had ingedrukt.

Op hetzelfde moment dat de politie met zwaailicht en sirene door Abcoude reed, reden twee mannen op een bromfiets met hoge snelheid over het fietspad van de Burgemeester des Tombeweg. Bij het Raadhuisplein stak de bromfietser de rijbaan over en kwam daarbij in botsing met een auto van een 66-jarige man uit Vinkeveen. De brommer ging onderuit. Daarbij raakt de bestuurder van de bromfiets gewond aan zijn been. De ter plaatse gekomen ambulance bracht de gewonde bestuurder naar het ziekenhuis.

Intussen liep de passagier van de bromfietser met een tas naar struiken langs de weg en verstopte die tas daar. Getuigen attenderen de ter plaatse gekomen politie op de in de struiken verstopte tas. De politie onderzoek de tas, en vind een doorgeladen vuurwapen in de tas.

Agenten hebben hierop de beide Amsterdammers aangehouden en namen de bromfiets en het wapen in beslag. De politie vermoedt dat de beide verdachten weinig goeds in de zin hadden. Het tweetal is vermoedelijk geschrokken van de politiesirenes en zijn daarvoor op de vlucht gegaan.
Provincie:
Tag(s):