dinsdag, 14. april 2009 - 13:20

Bibliotheek Hoogezand wint stimuleringsprijs

Hoogezand-Sappemeer

Het Mediawijsheid Expertisecentrum heeft elf projectvoorstellen geselecteerd voor een stimuleringsbijdrage waaronder de bibliotheek Hoogezand. Zij krijgt een bedrag van € 17.455,- voor het realiseren van het project Terug naar de bron. In dit mediawijsheidproject werken samen: Bibliotheek Hoogezand, CSG Rehoboth en het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA).

Tijdens het project gaan leerlingen van VMBO 2 en HAVO 2 zich verdiepen in locale onderwerpen en maken gebruik van fysieke en digitale informatiebronnen. Ze maken een documentaire waarin locaties, feiten en meningen naar voren komen en geven hun eigen interpretatie hieraan. Op betekenisvolle wijze maakt dit project jongeren mediavaardiger en mediabewust. De documentaire komt op de website jong in Hoogezand-Sappemeer te staan.

Dit is een website voor en door vmbo-leerlingen met lokale pagina’s. Jongeren leren stapsgewijs de vaardigheden om met verschillende media om te gaan. Daarnaast worden ze bewust van de effecten van de media, als consument en producent van informatie. In het kader van dit project volgen dertig docenten van CSG Rehoboth en vijf bibliothecarissen uit de werkgroep mediawijsheid van de bibliotheek een speciale training.
Provincie:
Tag(s):