maandag, 20. juli 2009 - 21:10

Brand autosloopbedrijf snel onder controle

Emmen

Rond 14.00 uur is maandagmiddag brand uitgebroken op een autosloopbedrijf aan de Oosterwijk-westzijde in Emmen. De brandweer had de brand snel onder controle en er raakte niemand gewond.

De politie zette de omgeving af. De brandweer laat de brand gecontroleerd uitbranden, dit kan nog wel tot middernacht duren. Vier brandweerkorpsen (Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn en Assen) waren met ongeveer 30 brandweerlieden betrokken bij het bestrijden van deze brand. Tijdens de brand werd uit voorzorg aan omwonenden geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. Kijkers werden geadviseerd buiten de rook te blijven.

De brandweer heeft in het begin van de brand metingen verricht naar eventuele aanwezige gevaarlijke stoffen. Er werden geen schadelijke concentraties aangetroffen. Deze meting is rond 20.00 uur ook bevestigd door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Het RIVM zal de komende dagen verder onderzoek verrichten naar eventuele bodemverontreiniging.

De politie zal onderzoek verrichten naar de oorzaak van deze brand. De gemeente Emmen heeft een speciaal telefoonnummer opengesteld voor publieksvragen: 0591 685555. Omwonenden worden maandagavond middels een informatiebrief door de gemeente Emmen op de hoogte gesteld van het verloop en de afwikkeling van deze brand.
Provincie:
Tag(s):