zaterdag, 8. augustus 2009 - 22:20

Brug schade opgelopen door afvalbrand

Enschede

Zaterdagavond omstreeks 18.10 uur is brandweer Enschede gealarmeerd voor een afvalbrand aan de Auke Vleerstraat in Enschede.

De brandweer heeft diverse meldingen binnengekregen over zwarte rook onder de brug over het Twente kanaal aan de Auke Vleerstraat. Door de brand is de brug beschadigd geraakt. De hulpverleningsdiensten hebben korte tijd de brug afgesloten voor het verkeer.

Vanwege de hoeveelheid rook heeft de brandweer snel opgeschaald. Ter plaatse had de brandweer de brand snel onder controle en gaf rond 18.25 uur het sein brandmeester. De brug bleek echter wel aangetast te zijn door de hitte van de brand. Hierop is de brug afgesloten voor het verkeer in verband met het waarborgen van de veiligheid van de weggebruikers. Een constructeur van de gemeente Enschede is ter plaatse geweest en heeft de constructie van de brug bekeken en beoordeeld dat deze veilig is voor het verkeer. Rond 20.00 uur is de brug dan ook weer vrijgegeven voor het verkeer. Een fietspad op de brug is wel uit voorzorg afgezet. De fietsers kunnen nu gebruik maken van het fietspad aan de andere kant van de brug.

De vermoedelijke oorzaak van de afvalbrand is brandstichting. De politie doet verder geen nader onderzoek.

Er is zijn 2 tankautospuiten en 1 officier van dienst ingezet van brandweer Enschede.
Provincie:
Tag(s):