dinsdag, 24. maart 2009 - 16:29

CNV-voorzitter René Paas begeleidt collegevorming

Utrecht

René Paas gaat de vorming van een nieuw college van burgemeester en wethouders in Utrecht begeleiden. Paas, die voorzitter is van de vakcentrale CNV, is voor deze rol gevraagd door de raadsfracties van PvdA, CDA en ChristenUnie.

Deze drie partijen willen, na het vertrek van GroenLinks uit het Utrechtse college van burgemeester en wethouders, toewerken naar een college dat het vertrouwen heeft van een meerderheid van de raad.

Paas was politiek actief voor het CDA in de gemeente Groningen. In 1990 werd hij daar raadslid en in 1996 wethouder. In 2005 maakte hij de overstap naar de vakcentrale CNV, waar hij voorzitter werd. Paas woont en werkt in Utrecht.

Vanaf dinsdagavond 24 maart praten vertegenwoordigers van PvdA, CDA en ChristenUnie met de fracties van SP, D66 en VVD over mogelijke deelname aan het college. De daarna volgende besprekingen, vanaf de tweede helft van deze week, zullen plaatsvinden onder voorzitterschap van René Paas.

PvdA, CDA en ChristenUnie hebben samen 20 van de 45 zetels in de Utrechtse raad. Voor een meerderheidscollege is deelname van tenminste één van de genoemde partijen nodig. De SP heeft vier zetels, D66 drie en de VVD vijf zetels.
Provincie:
Tag(s):