vrijdag, 5. juni 2009 - 9:35

Dodelijk ongeval A12

Veenendaal

Vrijdagmorgen is een bestuurder van een auto om het leven gekomen bij een ongeval. Het ongeval gebeurde even na zes uur op de A-12 bij het tankstation tussen Veenendaal en Maarsbergen. De automobilist, een 20-jarige inwoner van Odijk, reed de afrit naar het tankstation, maar vloog hierbij door nog onbekende oorzaak uit de bocht.

De auto kwam tegen een geparkeerde vrachtwagen aan. De toegesnelde hulpdiensten konden de man niet meer redden, de man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in samenwerking met de politie Utrecht een onderzoek ingesteld. Het vermoeden bestaat dat de man met hoge snelheid de A12 heeft verlaten en in een laat stadium de uitrijstrook naar het tankstation is opgereden.

Hierbij heeft hij vermoedelijk de controle over het voertuig verloren en is al slippend tegen de achterkant van een vrachtauto aangereden die stond geparkeerd bij het pompgedeelte voor vrachtauto’s.

Het voertuig kwam daarbij gedeeltelijk onder de aanhangwagen terecht. De man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De vrachtwagenchauffeur bevond zich op het moment van de aanrijding in de winkel van het tankstation en is met de schrik vrijgekomen.
Provincie:
Tag(s):