donderdag, 27. augustus 2009 - 21:31

Dood aangetroffen Gerben Hoeksma is vermoord

Veendam

De politie gaat in het onderzoek naar de dood van de Veendammer Gerben Hoeksma uit van een misdrijf. Op het lichaam van het slachtoffer is letsel vastgesteld. Sectie op het lichaam door het Nederlands Forensisch Instituut vorige week leverde geen eenduidige doodsoorzaak op. Nader onderzoek daarnaar wordt verricht.

Het politieonderzoek heeft inmiddels duidelijk gemaakt, dat bij de 65-jarige Veendammer regelmatig diverse mensen, onderwie jongeren, over de vloer kwamen. De politie probeert een beeld te krijgen wie deze mensen zijn en zal met hen in contact proberen te komen. De woning van het slachtoffer is deze week opnieuw minutieus onderzocht waarbij een aantal sporen is veilig gesteld.

De politie is ook op zoek naar mensen die Hoeksma rond het weekend van 15 en 16 augustus nog hebben gezien of gesproken. Ook mensen die informatie hebben over het slachtoffer worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via telefoonnummer 0900-8844. De informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Aan het onderzoek werken zo’n 20 rechercheurs.

Gerben Hoeksma werd woensdag 19 augustus levenloos door de politie in zijn woning gevonden, nadat een ongeruste kennis van hem zich had gemeld.
Provincie:
Tag(s):