donderdag, 11. juni 2009 - 21:27

'Doofpot na brand in Catshuis'

Den Haag

In het onderzoek naar de brand in het Catshuis in 2005, blijken topambtenaren en de Landsadvocaat informatie te hebben achtergehouden. Dit meldt RTL Nieuws donderdag. Bij de brand in de ambtswoning van de minister-president kwam een schilder om het leven.

Afgelopen week bleek al dat ambtenaren belastende informatie over de brand hebben achtergehouden na onderzoek van de Rijksrecherche. Nu blijkt dat documenten van het overleg tussen topambtenaren van de ministeries van VROM en Algemene Zaken jarenlang in de kluis van de Landsadvocaat lagen opgeborgen. In dit overleg werd onder meer besproken het TNO-rapport over de brand niet naar buiten te brengen.

Ook zou destijds de hoogste ambtenaar van het ministerie van premier Balkenende op de hoogte zijn van de opgeborgen documenten in de kluis van de Landsadvocaat. Onduidelijk is of de premier zelf hiervan ook kennis had. In een reactie laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat de minister-president ‘geen kennis had van het concept-rapport en van het niet-doorzenden daarvan.’
Provincie:
Tag(s):