woensdag, 20. mei 2009 - 21:29

Dovenwebcam bij zorgloketten Amsterdam

Amsterdam

Woensdag 20 mei is het startsein gegeven voor het in gebruik nemen van een webcam voor doven en slechthorenden.

Uit onderzoek naar het functioneren van de Loketten Zorg en Samenleven bleek dat doven en slechthorenden zich belemmerd voelen. De gemeente Amsterdam wil deze mensen helpen met hun vragen en opmerkingen over zorg- en welzijnsvoorzieningen met behulp van een webcam.

Het is een unieke proef waarbij het doel is betere toegankelijkheid van de Loketten Zorg en Samenleven voor doven en slechthorenden.

Via een webcam bij het loket wordt contact gemaakt met een doventolk. De doventolk is zichtbaar voor de dove en vertaalt de gesproken taal van de loketadviseur.

De proef is op IJburg van start gegaan omdat hier een woongroep van doven en slechthorenden is gevestigd, genaamd de IJers. Het spreekuur met de webcam is elke dinsdag en op afspraak.

De gemeente Amsterdam heeft 24 Loketten Zorg en Samenleven waar Amsterdammers terecht kunnen voor informatie en advies over zorg- en welzijnsvoorzieningen. Deze loketten moeten zo goed mogelijk toegankelijk zijn, ook voor doven en slechthorenden.

Als de proef in het loket van IJburg een succes wordt, dan zullen waarschijnlijk andere loketten in de stad ook worden voorzien van een webcam voor doven en slechthorenden.
Provincie:
Tag(s):