vrijdag, 12. juni 2009 - 10:10

Drietal pleegde vijf overvallen

De 42-jarige man uit Zandvoort, 19-jarige man uit Rockanje en de 27-jarige Leeuwarder die zijn aangehouden van een gewapende overval op een winkel in Burgum, hebben waarschijnlijk nog vier overvallen op hun kerfstok.

De drie mannen liepen na de overval in Burgum tegen de lamp. Zij gingen er in een auto vandoor. Even later werd de auto met daarin de verdachten op de Anne Vondelingweg gesignaleerd en vervolgens klemgereden waarna de mannen konden worden aangehouden. In de auto trof men een gaspistool aan welke bij de overval was gebruikt.

Tijdens het verhoor van de verdachten werd duidelijk dat de mannen mogelijk ook verantwoordelijk zijn geweest voor de overvallen op winkels in Hoogeveen, Ommen, Wolvega en Stiens in de periode van 6 tot en met 19 mei 2009. De drie verdachten zijn door de Rechter-Commissaris in bewaring gesteld. Zij blijven vastzitten in afwachting van de rechtzaak.

Tijdens alle vijf de overvallen werd er gebruik gemaakt van een gaspistool. Men bedreigde het winkelpersoneel met het wapen, waarna men geld uit de kluis of kassa opeiste. Na afgifte van geld werden de medewerkers opgesloten in een toilet, kantoor of magazijn.Het onderzoek is nog niet afgerond. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Gedurende het onderzoek werd duidelijk dat een 21-jarige inwoner van Leeuwarden mogelijk ook bij het overvallen betrokken was. Hij is na uitgebreid verhoor weer heengezonden.
Provincie:
Tag(s):