zaterdag, 22. augustus 2009 - 9:21

Drukte voor brandweer Midden Brabant

Waalwijk

Vrijdagmorgen is omstreeks 08.45 uur een grote brand ontstaan in een leegstaand pand aan de Grotestraat. Er raakte niemand gewond. Later op de ochtend moest de brandweer van Waalwijk nog een keer in actie komen om een brand in een woning aan de Philip Nicolaistraat te blussen. De brandweer moest vrijdagmiddag ook nog naar een woningbrand aan de Roestenbergstraat in Kaatsheuvel.

De brandweer kwam met drie tankautospuitwagens en een hoogwerker naar de Grotestraat en wist te voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar belendende percelen. De commandant gaf omstreeks 10.10 uur het sein brand meester. De brand, waarvan de oorzaak nog niet bekend is, ontstond vermoedelijk op de begane grond waarna het via de eerste verdieping naar de zolder uitbreidde. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

De brand werd bestreden door 30 brandweerlieden uit Waalwijk en Sprang-Capelle. Locoburgemeester Heuverling stelde zich ter plaatse op de hoogte van de brand. Het betrof een leegstaand pand, waar tot voor enkele weken Poolse mensen in gewoond hebben.

De brandweer van Waalwijk kreeg vanmorgen ook nog een melding van een zolderbrand in de Philip Nicolaistraat. De vlammen sloegen uit het dak. Ook deze brand was snel onder controle. De bewoners van drie aangrenzende woningen werden uit voorzorg gevraagd hun woning te verlaten. De oorzaak is vermoedelijk een defect geraakte geiser.

Vanmiddag is ook nog een brand uitgebroken in een woning aan de Roestenbergstraat in Kaatsheuvel. Het betrof een twee onder een kap woning. De brand brak vermoedelijk op de 1e etage of zolder uit. Over de schade aan het huis is niets bekend.
Provincie:
Tag(s):