zaterdag, 14. februari 2009 - 18:06

Duizenden flyers uitgedeeld in onderzoek schietpartij Venlo

Venlo

In het onderzoek naar de dodelijke schietpartij aan de Bolwaterstraat in Venlo, heeft de politie zaterdagmiddag 6000 flyers en evenzoveel sms’jes verspreid. De flyers werden op diverse locaties rondom de Bolwaterstraat uitgedeeld door wijkagenten, -vrijwillige- politiemensen en medewerkers van Stadstoezicht.

Via deze flyer en smsjes vraagt de politie het publiek om informatie en tips in het onderzoek waarbij twee weken geleden, zaterdag 31 januari tussen 14.00 en 15.00 uur, een man werd neergeschoten in een woning aan de Bolwaterstraat. Het slachtoffer, een 29-jarige man uit Venlo van Poolse komaf, werd toen per traumaheli naar het ziekenhuis overgebracht en overleed later aan zijn verwondingen.

De schietpartij met dodelijke afloop zou het gevolg zijn van een mislukte ripdeal, zo wordt gemeld aan onze redactie. De Poolse man zou met een compaan een drugsbestelling hebben gedaan. De 29-jarige koper zou bij de levering een wapen hebben getrokken, maar de leverancier bleek ook bewapend te zijn en verwondde daarbij de 29-jarige man. De politie wil in het belang van het onderzoek geen mededelngen doen over wat er zich aan de Bolwaterstraat heeft afgespeeld en of het om een drugslevering ging.

Direct na het incident startte de politie een grootscheeps onderzoek waarbij meerdere rechercheurs op de zaak zijn gezet. Momenteel zitten er nog 16 rechercheurs op de zaak die werken aan de oplossing van dit misdrijf.
Provincie:
Tag(s):