donderdag, 4. juni 2009 - 19:50

Eén verdachte A73 moord in vrijheid gesteld

Arnhem

Een van de verdachten in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij op de A73 ter hoogte van Nijmegen Dukenburg op 10 september 2008, is in vrijheid gesteld. Het betreft de 28-jarige vrouwelijke verdachte , zo laat het openbaar ministerie in Arnhem weten. Bij de schietpartij kwam een 33-jarige inwoner van Oss om het leven.

In de loop van het onderzoek, voorafgaand aan haar aanhouding op 21 april 2009, is een aantal omstandigheden aan het licht gekomen dat heeft geleid tot haar aanhouding. Diezelfde omstandigheden zijn aanleiding geweest voor de rechter-commissaris en de raadkamer van de rechtbank om haar voorarrest te verlengen. Inmiddels heeft de verdachte verklaringen afgelegd die een aantal van de bezwarende omstandigheden in een ander daglicht heeft geplaatst. Dit heeft ertoe geleid dat naar het oordeel van de officier van justitie ten aanzien van haar op dit moment geen redenen zijn haar langer in voorarrest te houden. Ze blijft nog wel verdachte in deze zaak.

Ten aanzien van de andere verdachten kan worden opgemerkt dat op 4 augustus de strafzaak met betrekking tot de moord pro forma zal dienen. De inhoudelijke behandeling zal op een nader te bepalen datum plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):