donderdag, 20. augustus 2009 - 16:01

Extra roodlicht-controles in Utrecht

Utrecht

De zomervakantie loopt op haar einde, maandag 24 augustus openen basisscholen weer hun deuren en een week later is het voortgezet onderwijs aan de beurt. De verkeersdrukte zal dus ook toenemen. Daarom gaat de politie de komende weken extra controles uitvoeren op het negeren van het rode verkeerslicht door alle weggebruikers, maar met name door fietsers en bromfietsers.

Op bepaalde kruisingen in de binnenstad (Smakkelaarsveld, St. Jacobsstraat, Catharijnesingel bijvoorbeeld) wordt op grote schaal het rode verkeerslicht genegeerd door jong en oud, wandelaars, fietsers en bromfietsers. Meer dan eens gaat dit fout; door rood rijden leidt tot frustaties voor andere weggebruikers maar ook tot (ernstige) ongevallen.

De politie zal de komende weken dan ook extra controles uitvoeren op drukke kruisingen. Een boete voor het negeren van het rode licht kost voetgangers €45, fietsers €60, bromfietsers €100 en automobilisten €150. De kans op een boete moet weggebruikers ervan weerhouden om overtredingen te begaan. Als kinderen jonger dan 14 jaar oud door rood rijden, krijgen hun ouders een brief thuis gestuurd met daarin een waarschuwing en enkele verkeerstips van Veilig Verkeer Nederland.
Provincie:
Tag(s):