maandag, 17. augustus 2009 - 10:19

Forse afname zakelijke hotelovernachtingen

Den Haag

In 2008 nam het aantal zakelijke overnachtingen in de Nederlandse hotels met 6 procent af tot 15,7 miljoen. De daling zet in 2009 door.

In de eerste vijf maanden lag het aantal overnachtingen met een zakelijke reden bijna 9 procent lager dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Afname komt door crisis

De daling van de hoeveelheid zakelijke overnachtingen hangt samen met de economische crisis. Die heeft geleid tot een sterke terugloop van de zakelijke markt en de daarvan afhankelijke vergadermarkt. Bedrijven proberen hun kosten omlaag te brengen door onder meer het aantal overnachtingen te beperken dat personeel voor werkzaamheden in hotels doorbrengt.

Sterkste daling in Noord- en Zuid-Holland

Het aantal zakelijke overnachtingen liep het sterkst terug in Noord- en Zuid-Holland, in 2008 met respectievelijk 0,3 miljoen en 0,2 miljoen. Voor beide provincies betekende dat een afname van 6 procent.

Noord-Holland bleef de provincie met de meeste zakelijke overnachtingen. Hier werden 5,5 miljoen overnachtingen met een zakelijke reden doorgebracht, waarvan 3,3 miljoen in de regio Amsterdam. Zuid-Holland stond op de tweede plaats met 2,8 miljoen zakelijke overnachtingen, gevolgd door Noord-Brabant met 1,5 miljoen.
Categorie:
Tag(s):