maandag, 8. juni 2009 - 23:17

Gewestelijke Brandweer Vaardigheidstoetsen

Kapelle

Afgelopen zaterdag 6 juni zijn de gewestelijke brandweer vaardigheidstoetsen gehouden in de gemeente Kapelle.De organisatie werd verzorgd door de brandweergroep Kapelle ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de groep. In totaal namen acht ploegen uit Zeeland en Brabant deel aan deze toets.

De groep Kapelle had in samenwerking met het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité een scenario georganiseerd in het voormalig pand van DCI aan de Stationstraat (Oude Veiling). In het gebouw was voor speciaal voor de toets een garagebedrijf gevestigd.

Na oproep van de ploeg kregen de deelnemers informatie van een voorbijganger die had gezien dat er rook uit het pand kwam en had daarop de brandweer gealarmeerd. De man had door de zijdeur naar binnen gekeken maar kon niet verder vanwege de rookontwikkeling.

In het pand waren nog een tweetal personen aanwezig, waarvan er één op de begane grond aan het klussen was en gewond achter een personenauto lag. De andere bevond zich op de verdieping en kon niet op eigen gelegenheid naar buiten. Nadat de twee slachtoffersgered waren werd de brand bestreden met 2 stralen Hoge Druk.

Aan het eind van de dag werd in de Vroone de uitslag bekendgemaakt van de geleverde prestaties.De brandweerploeg Wemeldinge behaalde de 1e plaats en gaat door naar de landelijke finale op 12 september in Zetten in de provincie Gelderland.

Aan de landelijke finale nemen in totaal 12 ploegen deel, allen de nummers 1 van de landelijke gewestelijke toetsen.

De totale uitslag: 1. Wemeldinge 2. Ovezande 3. ’s Gravenpolder 4. Sprang-Capelle 5. Waal-wijk 6. Borssele 7. Zierikzee 8. Huijbergen.
Provincie:
Tag(s):