donderdag, 7. mei 2009 - 18:36

GoesAfrikaFestival in juli in Goes

Goes

In het tweede en derde weekend van juli (10 t/m 12 juli en 17 t/m 19 juli) vindt in Goes het grootste zomerbuitenevenement van Zeeland plaats.Het gaat om het GoesAfrikaFestival, met op het festivalterrein een Afrikamarkt, veel uiteenlopende korte optredens op het podium op het marktterrein en negen voorstellingen van het waterspektakel Ubuntu met zang, dans, toneel, muziek en acrobatiek.

Het evenement wordt gehouden bij de toekomstige woonwijk Waterstad Goese Schans (zie ook de bijgesloten flyer). De toegang is gratis. Naast de festivallocatie wordt een tijdelijk parkeerterrein aangelegd met 500 parkeerplaatsen.

Waterspektakel Ubuntu wordt opgevoerd door zo’n 230 deelnemers. Onder een grote baobabboom op het podium speelt zich een fascinerend Afrikaans verhaal af over een jonge vrouw die door heel Afrika op zoek is naar haar achttien jaar eerder verdwenen broer. In deze zoektocht speelt water (met name de grote Afrikaanse rivieren) een belangrijke rol. Ze worden voorgesteld als personen en komen stuk voor stuk op een spectaculaire wijze ‘ten tonele’.

Het voor dit waterspektakel ontworpen tweedelige hoofdpodium staat in het water. De beide delen zijn met elkaar verbonden door een brug. Toeschouwers zitten op een overdekte tribune met een capaciteit van 1200 personen. Zij kijken op het podium en het daarachter gelegen meer. In totaal zijn er negen gratis voorstellingen van Ubuntu te zien (zie hieronder voor het exacte speelschema).
Provincie:
Tag(s):