donderdag, 9. april 2009 - 18:56

Groninger hoort 24 jaar cel eisen voor moord en pogingen daartoe

Groningen

Het Openbaar Ministerie in Groningen heeft donderdag 24 jaar gevangenisstraf geëist in de rechtszaak tegen een 49-jarige man uit Groningen. De man wordt ervan verdacht dat hij een 40-jarige man uit Groningen heeft vermoord. Daarnaast wordt hem twee maal poging tot moord op twee andere mannen ten laste gelegd.

Het incident vond plaats op zondagmiddag 13 juli 2008 aan de Lijsterbeslaan in Groningen. Na een uit de hand gelopen burenruzie heeft de verdachte een wapen uit zijn huis gehaald. Daarmee heeft hij op een speelplaats achter de woning het eerste slachtoffer van dichtbij beschoten. Deze overleed drie dagen later.

In een woning aan de Lijsterbeslaan heeft hij op een andere buurtbewoner geschoten. Deze is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, maar heeft het voorval overleefd. Daarna heeft hij nog op een derde slachtoffer, ook een buurman, geschoten. Met dit schot werd niemand geraakt.

De officier van justitie acht wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte één moord en twee pogingen tot moord heeft begaan. De verdachte heeft namelijk meerdere momenten gehad om zich te beraden op zijn besluit om zijn slachtoffers iets aan te doen.
Provincie:
Tag(s):