maandag, 16. maart 2009 - 13:01

Grote drugsvondst en arrestaties in Zuid-Limburg

Heerlen/Landgraaf

Bij invallen in woningen in Landgraaf en Heerlen heeft de politie afgelopen donderdag 400 kg amfetamine in beslag genomen. Ook werden zeven aanhoudingen verricht. Maandagochtend werd een achtste verdachte in Kerkrade gearresteerd, zo maakte de politie Limburg-Zuid bekend.

De invallen vonden plaats in twee woningen aan de Gatestraat in Landgraaf en in drie woningen aan de Gover Flinckstraat, Mesdagstraat en Jan Maenenstraat in Heerlen. Hierbij werden zeven personen aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Landgraaf, een Heerlenaar en drie vrouwen afkomstig uit Heerlen, Landgraaf en Kerkrade. De verdachten zijn in de leeftijd van 32 tot en met 58 jaar oud. Maandagochtend werd tevens een 62-jarige vrouw uit Kerkrade aangehouden. Zij worden allen verdacht van overtreding van de Opiumwet en/of het witwassen van geld.

Bij de invallen werd circa 400 kg. aan amfetamine en ongeveer 1000 kg. aan grondstoffen en ander versnijdingsmateriaal aangetroffen. Verder werd een nog onbekende hoeveelheid vloeistoffen en een groot geldbedrag ontdekt. In een pand aan de Industriestraat in Kerkrade stuitte de politie ook nog op een hennepplantage met ongeveer 800 plantjes. De amfetamine was bestemd voor de Duitse markt.
Provincie:
Tag(s):