vrijdag, 12. juni 2009 - 20:41

HelloGoodbye Soesterberg druk bezocht

Soesterberg

Het evenement HelloGoodbye Soesterberg is zaterdag druk bezocht. Het evenement werd gehouden omdat de provincie Utrecht sinds vrijdag de officieële bezitter is van een groot gedeelte van de grond. Om dit samen met alle inwoners en belangstellenden te vieren opende het vliegveld nog éénmaal de poorten.

Zo was er een informatiemarkt met diverse lokale en regionale organisaties. Op een podium waren diverse optredens van onder andere Cor Bakker, Ellen ten Damme en Sabrina Starke. Tevens kon men enkele vlieg- en voertuigen bekijken die straks in het nieuwe defensiemuseum Soesterberg te zien zullen zijn.

Staatssecretaris De Vries heeft ceremonieel het terrein van de voormalige vliegbasis overdragen aan de provincie Utrecht.

Teleurgesteld

Vele toeschouwers waren teleurgesteld door uitblijven van het echte spektakel. De toeschouwers hadden verwacht dat de luchtmacht meer van zich zal laten zien met vliegtuigen en helikopters. Echter was er op een fly-by van Harvards en Pipers verder geen luchtspektakel. Dit tot grote teleurstelling van zeker de jonge bezoekers.

Na vandaag sluiten de hekken van de basis voorlopig weer en gaan de gemeenten Zeist en Soest en provincie Utrecht samen met het ministerie van Defensie en Stichting het Utrechts Landschap aan de slag om de vliegbasis om te toveren tot een bijzonder natuur- en recreatiegebied.
Provincie:
Tag(s):