woensdag, 29. april 2009 - 8:02

Hoogeveen en De Wolden bereikbaar via 14 0528

De gemeenten Hoogeveen en De Wolden hebben een nieuw telefoonnummer. Het nieuwe nummer is 14 0528 , hiermee wordt de nationale campagne 'Antwoord©' gevolgd, waarbij het telefoonnummer van elke deelnemende gemeente begint met het cijfer 14, gevolgd door het eigen netnummer. Zo is Amsterdam bereikbaar via 14 020, Den Haag via 14 070, en nu de gemeente Hoogeveen en de Wolden onder 14 0528.

Meerdere gemeenten in Nederland zijn aan de slag met het Antwoord© concept, maar Hoogeveen en De Wolden zijn de eerste gemeenten van de drie noordelijke provincies die zich door middel van een convenant committeren aan de visie van Antwoord©, en die het 14 + netnummer in gebruik nemen. De gemeente Hoogeveen en De Wolden verbeteren met Antwoord© de dienstverlening aan inwoners en ondernemers. Deze stappen leiden ertoe dat gemeenten in 2015 kunnen fungeren als de herkenbare toegang voor nagenoeg alle vragen aan de overheid. Een eerste stap hierin is het herkenbare, makkelijk te onthouden centraal telefoonnummer invoeren.

De gemeenten Hoogeveen en De Wolden zijn bereikbaar door middel van één herkenbaar en makkelijk te onthouden telefoonnummer; 14 0528. Dit nummer is dé herkenbare ingang voor de gemeente. Door 14 0528 te bellen (toets 1 voor Hoogeveen, 2 voor De Wolden) komt het gesprek altijd binnen bij het telefonisch informatiepunt van de gemeenten Hoogeveen en De Wolden. De kosten voor het bellen met 14 0528 zijn gelijk aan de kosten voor het bellen met andere vaste telefoonnummers. De gemeenten zijn de eerste tijd ook nog bereikbaar via het huidige telefoonnummer.
Provincie:
Tag(s):