woensdag, 30. september 2009 - 22:36

Jeugd grijpt in bij mishandeling

Haarlem

Een groep van ongeveer 20 jonge leerlingen van een middelbare school heeft dinsdagmiddag ingegrepen bij een mishandeling van een 74-jarige man.

Het slachtoffer was rond 15.15 uur op de Buitenrustbrug ten val gekomen, doordat hij was geraakt door een fietser die in verboden richting reed.

Het slachtoffer kreeg onenigheid met deze fietser, een 48-jarige Haarlemmer, over de afwikkeling van de schade aan zijn peperdure fiets. Uiteindelijk sloeg en schopte de Haarlemmer het slachtoffer.

De jongelui waren getuige van deze mishandeling en grepen in. Ze hebben de mannen gescheiden, ervoor gezorgd dat de Haarlemmer niet weg kon fietsen en de politie gebeld.

Nadat agenten ter plaatse waren gekomen, zijn de jongelui weggefietst. Het slachtoffer wilde geen aangifte doen en wilde alleen de schade aan zijn fiets vergoed hebben. De agenten hebben hierin bemiddeld.

Later belde de man om aan te geven dat hij toch flink was mishandeld en dat hij hiervan toch aangifte wilde doen. De betrokken politiemensen stellen een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):