maandag, 13. april 2009 - 16:53

Kipchumba wint Jaarbeurs Utrecht Marathon

Utrecht

Hij bleek het best bestand tegen de oplopende temperatuur en wist zijn concurrenten, waaronder de nummers 1 en 2 van vorig jaar, dankzij een constant hoog tempo één voor één van zich af te schudden.

Zijn tijd van 2h09.41 betekende een sterke verbering van het parkoersrecord uit 2007. Tweede werd zeer verrassend Fransman Larbi Es Sraidi, die zijn PR met ruim 6 minuten verpulverde en de klokken stilzette op 2h10.08.

Bij de vrouwen zorgde Lydia Kurgat, eveneens uit Kenia, eveneens voor een aanscherping van het parkoersrecord. Ondanks een moeilijk laatste stuk haalde ze ruim 5 minuten van de 2h40.46 af. Kurgat kwam uit op 2h34.28.

Hugo van den Broek zal goede herinneringen bewaren aan Utrechtse paasweekeinde. Zondag mocht hij in de Jaarbeurs de Nationale Marathon Award in ontvangst nemen, maandag proefde hij de zoete smaak van de overwinning in de 21km van Utrecht. In een goed opgebouwde race schudde hij achtereenvolgens de Marokkaan Mouhssine Cherkaoui en de Belg Rik Ceulemans van zich af in een tijd van 1h05.44.

De halve marathon bij de vrouwen leverde een afgetekende zege op voor Sarah Jerowoi. De 19-jarige Keniaanse finishte in 1h17.14 en bleef daarmee Nadja Wijenberg anderhalve minuut voor.

Op de 10km testte meervoudig nationaal kampioene Merel de Knegt haar vorm. Merel werkt aan haar come-back na de bevalling van haar eerste kindje. Ze won afgetekend in 34.37 keerde zeer tevreden terug naar huis.
Provincie:
Tag(s):